dinsdag 14 januari 2014

Babysitter

Het is wat, een goede babysitter dan wel oppas vinden. Ik was vroeger zelf oppas. Toen ik een jaar of 14 was. Oppassen op kleinere kindjes in de leeftijd van 5-10 jaar. Leuke kinderen die mij doorgaans flink in de maling wisten te nemen. Ik heb menig zaklamp uit menig kussensloop moeten trekken om te zorgen dat de kleine draken gingen slapen. Ik heb zelfs ooit een hele staande lamp mee naar beneden genomen om te zorgen dat de jongen in kwestie niet meer kon lezen. Waar hij toen overigens ook om kon lachen.

Ik was best goed in oppassen. Soms lagen de kinderen al te slapen als ik kwam, dan was het helemaal een eitje. Beetje televisie kijken en op de bank hangen. Dit was overigens in het tijdperk voor de mobiele telefoon en internet. Dus niet lekker chatten, surfen, Facebooken, mailen of bloggen. Oppassen was niets meer dan een avondje zitten en zappen. Keurig wachten totdat de ouders in kwestie weer thuis waren en dan werd ik meestal weer naar huis gebracht. Ik weet niet meer precies wat ik daar nu mee verdiende, maar ik vond het altijd makkelijk geld verdienen. Niet de hoofdprijs, maar het was ook simpel werk.

De kinderen waar ik oppaste waren doorgaans heel braaf en gezellig. Geen baby's, dus ook geen vieze stinkluiers of krijsende taferelen. Nee kindjes die je simpelweg zegt dat het nu echt afgelopen is en ze nu dienen te gaan slapen. Meestal matste ik ze qua tijd. Als ze eigenlijk om 19.45 uur in bed moesten liggen mocht het van mij best 20.30 uur worden. Het mooiste vond ik dan altijd dat ik kon zeggen dat ik ze langer op had laten blijven maar ze dan dus nu echt wel moesten gaan slapen. Chantage van de bovenste plank maar garantie van slapen en rust.

We zijn gewoon op zoek naar een Mary Poppins.
Nu zit ik in die andere rol. De ouder die een oppas zoekt. En dan heb je ineens een hele andere kijk op het vak van babysitten. Mijn lief voetbalt elke week op dinsdag en donderdag. Nu heb ik een lieve vriendin die graag met mij op dinsdag wil sporten bij die zelfde leuke club als waar ik op zaterdag altijd sport. Maar als we allebei weggaan hebben we dus logischerwijs een oppas nodig voor ons kleine monster. Mijn lieve schoonzus gaat al over twee maanden bevallen dus ook daarom is het handig om een oppas achter de hand te hebben als we eens een feestje of verjaardag hebben. Die heeft het straks zelf druk zat.

Maar hoe vind je dan een oppas? En belangrijker nog, een zéér geschikte, bekwame, liefdevolle, gezellige, pittige en niet te jonge dame. Om te beginnen dook ik op internet. En al snel kwam ik terecht op oppassen.nl en oudermatch. Ik meldde mij voor beide sites aan en ben gaan kijken. Het voordeel van deze sites is dat je precies kunt zien in welke buurt die meiden wonen en je dus bewust iemand kan uitzoeken die dichtbij woont. Ik plaatste een oproep waarin ik benoemde op zoek te zijn naar een oppas voor de dinsdagavond en af en toe een avond in het weekend.

Ik bekeek alle profielen van de dames uit de buurt en wilde er een aantal een bericht sturen. Dit leek goed te gaan. Toen ik een email kreeg dat ik een reactie had bleek ik te moeten betalen. Ik bedacht mij dat ik wel €9,95 over heb voor een goede oppas, dus Ik betaalde keurig. In de tussentijd had ik mijn eigen vriendinnen met allerlei oppasvragen bestookt. Wie hadden zij als oppas? Hoe hadden ze haar gevonden? Wat betaal je de oppas per uur? En mijn oppassende vriendinnen vroeg ik wat hun tarief was. €5, - €6,50 lijkt de middenweg te zijn. Het is ten slotte maar één kind dat wel naar bed gebracht moet worden.

Mijn lief riep alleen dat hij geen kind in huis wil, dus alle meiden onder de 18 jaar leken hiermee van de baan. Ik kreeg al vrij snel allerlei reacties van meiden uit de buurt die graag wilden oppassen. Ik heb inmiddels de eerste kennismaking op de rol staan en ben erg benieuwd. Ik ben ook benieuwd hoe Lynn dit zal vinden. Aangezien wij een pittig kind hebben, hebben we ook een pittige oppas nodig. Waarschijnlijk laat ik er nog één of twee langskomen en kies op gevoel zoals mijn vriendin zei. Het is tenslotte ons kostbaarste bezit wat we uit handen geven. Dat doen we niet bij de eerste de beste.

1 opmerking:

Matthias zei

Jaaaaaaaaa!! Held!
All vrienden en vriendinnen welkom bij Neo-sport!