maandag 24 juni 2013

Let me entertain you

Toen Lynn net geboren was draaide de dag om slapen, borstvoeding en een beetje rondkijken. Vasthouden, wiegen en tegen haar kletsen. Met de weken begon ze steeds meer om zich heen te kijken, te lachen en zelf geluidjes te maken. Tegenwoordig maakt mevrouw van wakker blijven haar hobby, van eten één kliederboel en stil liggen of zitten is er helaas niet meer bij.
Kortom, een ruim 9 maanden oude baby die de hele dag in de weer is wat automatisch betekent dat wij dat ook zijn. 

De vraag is dan hoe ik dit beweeglijke portret bezig kan houden de hele dag. Het begint 's ochtends met een ontbijtje.  Na het ontbijt is het tijd voor een bad. Ze vind het heerlijk en ligt doorgaans blij de boel nat te spetteren. De bad-eend is een succes. Wat Lynn ook erg leuk vindt is water vanuit een beker in het badje laten lopen. Dat heeft dan haar volledige aandacht waarna ze van enthousiasme het hele bad laat overlopen door het geplons.
Eind van de ochtend gaat ze dan haar bed in, voor hopelijk twee uurtjes slaap. Vaak is dit korter en dan begint het entertainment.

Het volledige middagprogramma wordt verzorgd door een gekwalificeerd animatieteam bestaande uit papa en mama. Want wij zijn inmiddels handig geworden in het entertainen van baby's. Wij laten activiteiten vlekkeloos in elkaar overlopen als blijkt dat de interesse in een bepaald onderdeel is verdwenen. We hebben een uitgebreid aanbod wat betreft de activiteiten. Een kleine greep uit ons assortiment.


Pak de knuffel. Lynn wordt aan de ene kant van de huiskamer op haar billen neergezet. Het is de bedoeling dat zij zelfstandig op haar buik gaat liggen. Ze zal moeten kruipen, schuiven, rollen om te knuffel te kunnen pakken. De knuffel is doorgaans een konijn, banaan of aap.
Na deze activiteit twee maal uitgevoerd te hebben is Lynn er meestal op uitgekeken. 
Met een beetje mazzel zit één van onze katten in de huiskamer. Daar tijgert ze dan graag naartoe.
Of ze zet haar zinnen op alle draadjes die te vinden zijn. Opladers en headsets zijn niet meer veilig.

Spiegelpakken is één van Lynn's favorieten. Zij wordt vastgehouden en dichter naar de spiegel toe gebracht en weer verder weg gehaald. Lynn ligt meestal helemaal dubbel van het lachen. 
Deze activiteit is overigens ook uitvoerbaar op een telefoon. Als de camera op het toestel wordt geopend en het beeld gedraaid wordt zodat je een foto van jezelf kan maken, heeft dit hetzelfde effect. Het enige gevaar hierbij is dat de baby de telefoon in zijn of haar mond zou kunnen steken. Wat Lynn dus altijd probeert.

Verstoppertje. Jawel ook met 9 maanden kan je verstoppertje spelen. Onze gordijnen hangen vlak langs de bank. Lynn vindt het erg leuk om de gordijnen de pakken en voor haar hoofd te houden. Als één van ons dan zegt 'waar ben je nou?', dan laat ze het gordijn vallen waardoor ze tevoorschijn komt. Een leuke variant van het wel bekende 'kiekeboe'.
Naast bovenstaande doen wij geregeld aan armband werpen op de bank. Van de ene kant van de rugleuning naar de andere kant van de rugleuning lopen om de armband te pakken.
Speelgoed gooien is vooral een spel dat Lynn erg leuk vindt en waar geen animatieteam aan te pas komt. Lynn gooit dan simpelweg alles wat ze binnen handbereik heeft zo ver mogelijk van zich af, vaak van het blad van haar kinderstoel.
Tot slot is papiervreten ook een torenhoge favoriet. Je neemt een papier. Je maakt hier al dan niet een prop van en Lynn gaat ermee aan de slag om het zo klef mogelijk te maken.
Komen we er echt niet meer uit, dan hebben we nog Nijntje. Hier zijn drie varianten van, die Lynn leuk vindt, die wij inmiddels van het eerste tot laatste woord mee kunnen zeggen en zingen. 'Lees mee met nijntje', 'Nijn is jarig' en 'Dansles'. Lynn vermaakt zich dan kostelijk en lacht om te beelden.
U ziet, wij zijn inmiddels zéér ervaren in het bedenken en uitvoeren van verschillende kindvriendelijke spellen voor baby's. Nooit gedacht dat ik het entertainment in mijn had en dat ik het voor een 9 maanden oude baby al nodig zou hebben.

Geen opmerkingen: