woensdag 24 juli 2013

Flair

Ik las afgelopen week de Flair. Gewoon lekker om te ontspannen. Zo op een derde van het blad stuit ik op de titel 'Wie worden de mama en papa met flair 2013'. Ik was meteen geprikkeld. Mama en papa met Flair, wat houdt dat eigenlijk in? Hebben mijn lief en ik Flair, of één van ons? Is het überhaupt belangrijk om Flair te hebben als ouder? Of is het simpelweg de bedoeling dat je de dag weet door te komen zonder al te veel drama en met veel plezier? Mijn hersenen kraakten ervan, dus ergens vond ik het interessant.

Vijf weken lang wordt er elke week één genomineerde mama en papa besproken. Ze zijn opgegeven door geliefden, familie, vriendinnen, vrienden en door Flair geselecteerd tot de laatste 5.
Ik begin nieuwsgierig te lezen waarom deze mama van twee kids opgegeven is door haar hartsvriendin. Samenvattend houdt deze moeder een gezin draaiende, zorgt voor haar vader, heeft altijd tijd voor vrienden, heeft een eigen bedrijf en woont op een boerderij met zorg voor veel dieren. Fair enough, deze vrouw heeft pit en weet het allemaal te rooien, met veel plezier.

De papa met Flair is opgegeven door zijn vrouw. Hij is papa van drie kinderen. Zijn vrouw heeft hem opgegeven omdat hij haar klankbord is en zijn kids hem de allerliefste papa vinden. Hij reed dagelijks 180 kilometer toen zijn kinderen in het ziekenhuis lagen, heeft een vaste papadag en zijn vrouw kan altijd bij hem terecht. Hij verloor tussendoor nog zijn baan, maar vond ook weer een nieuwe. Klinkt als een leuke papa en ook een goede partner.

Dagelijks motto
Maar wat is Flair? Want het feit dat je een gezin draaiende houdt en een eigen bedrijf hebt, maar je vrienden niet vergeet is Flair en een hele prestatie. Want jemig het is soms een hele klus vind ik. Ik werk fulltime, wat ik graag doe. Als ik dan na mijn slaapdienst eenmaal thuis kom begint de dag eigenlijk pas. Lekker met Lynn in de weer, of de hort op. Maar soms is het simpelweg genoeg om thuis te zijn. Niets te ondernemen. Ik doe dagelijks boodschappen maar mijn lief neemt gelukkig een groot deel van de huishouding voor zijn rekening. Nu Lynn steeds groter wordt en meer entertainment behoeft, worden momenten van rust kostbaar en uniek.

Waar het op neer komt is dat ik af en toe al blij ben als het eten op tafel heb gezet ik het de verdere avond nog vol kan houden. Dat het pittig is om te werken en een kleintje te hebben. Regelmatig met vrienden en vriendinnen afspreken, bij familie langs gaan en sporten probeer ik ook zo veel mogelijk te doen. Last but not least bestaat er ook nog zoiets als mijn relatie zelf die niet vergeten mag worden. Het is dan ook nog een prettige bijkomstigheid als je er soort van florissant bij loopt en niet de hele dag onder de koek, melk en hagelslag zit. Maar dat is vooral mijn eigen gevoel. Al dit bovenstaande dient dan te gebeuren in de zeven keer 24 uur waar de week uit bestaat wat elke week weer een flinke uitdaging lijkt te zijn.Wie heeft eigenlijk bedacht dat een week slechts 7 dagen heeft gevuld met een schamele 24 uur?

Ik kom tot de conclusie dat alle mama's en papa's die ik in mijn omgeving heb allemaal een vorm van Flair hebben. De ene mama zet naast haar baan een eigen bedrijfje op met zelfgemaakte babyspullen, de andere papa is goed in het sportieve entertainment van zijn kinderen. De ene papa is een kei met alle papadagen en verzorging van zijn de kleine, de andere mama is een ster in het combineren van haar baan en de zorg voor haar gezin. Laat ik het zo stellen dat in mijn ogen iedere ouder op zijn of haar manier Flair heeft. Ik weet wel dat ik met alle mogelijkheden die ik heb er elke dag een zo groot mogelijk feest van probeer te maken waarbij ik het liefst mijn gezin, familie, vrienden, werk en sport combineer.